Holland - torsdag den 29. apr. 1999

Rejsen til Holland

Tilbage

Vi har valgt at køre til Holland selv. Det er en lang tur i bil (Fra Erritsø til Katwijk ca. 750 km.). Det kræver en lille smule planlægning, hvis man vil undgå for mange bilkøer undervejs. Specielt skal man undgå Hamburg omkring 8-9 og 16-17, så vi har valgt at starte hjemmefra ved 7:30-tiden om morgenen.

Dermed er vi først i Hamburg, når morgenrykket er overstået - eller rettere sagt: skulle være. For trods vores anstrengelser, så ryger vi ind i et par køer omkring Hamburg men slipper nogenlunde hurtigt igennem. Efter Hamburg går det mod Bremen og omkring Bremen og Osnabrück er der vejarbejde på de motorveje, som ikke er i tiptop stand. Resultatet er atter bilkøer men også her slipper vi forholdsvis billigt. I Osnabrück drejer vi af mod byen Enschede i Holland.

Vi spejder forgæves efter en grænseovergang, idet grænsen mellem Holland og Tyskland bogstavelig talt er helt åben. Det går først op for os, at vi er i Holland efter at vi har passeret grænsen og bynavnene begynder at lyde hollandsk!

Vejene i Holland virker til at være i noget bedre stand end i Tyskland. Førstehåndsindtrykket af Holland er i det hele taget positivt. I byerne kan vi se, at arkitekterne har gode kår her. Der dukker mange specielle bygningsværker op undervejs og det gør absolut ikke turen kedelig.

Lasse, Marie og Vibe spiser frokost i Tyskland (29. apr. 1999)

Vi har fået timet vores tur lidt dumt, for da vi når Amsterdam, er det i myldretiden. Det betyder, at vi kommer til at holde i kø et stykke tid omkring Amsterdams internationale lufthavn Schiphol. Der lander og letter ustandselig store fly, så ventetiden er ikke så lang for hverken børn eller voksne.

Vi har ikke de store problemer med at finde rigtigt igennem Amsterdam og ud af den rigtige motorvej sydvest over. Det tager ikke lang tid, før vi har fundet til Katwijk.

Vi har ikke fået adressen med på Hotel Atlanta, men ved Katwijks turistkontor er der et kort, hvor vi hurtigt finder frem til hotellet. Det viser sig at være placeret i byens centrum på en gågade, så mere centralt kan det ikke blive. Vi finder hurtigt hotellet, der ser en smule skummelt ud. Det er ikke et stort 5-stjernet hotel med en flot reception med 4 - 5 goodlooking receptionister. Derimod en lille disk i en krog af bygningen, hvor vi dog får checket ind.

Jeg er dristig og betaler inden vi har set værelset, der viser sig at være forholdsvis lille. Vi har fået lov til at bo i et værelse med dobbeltseng. Det kan godt gå, når det kun er en enkelt nat. Prisen er 125 gylden (412,50 kr.) pr. værelse - inkl.. morgenmad.

I hotellets stueetage - og under vores værelse - er der en stor pub. Det tænker vi ikke nærmere over men i nattens løb skal vi komme til at fortryde dén beliggenhed!

Efter checkin går vi en tur rundt i centrum. Vi ser flere spændende restauranter. Prisniveauet ser meget dansk ud og heldigvis er vi meget til etniske restauranter, for de viser sig at være billigst. Vibe får lov at bestemme dagens spisested, en egyptisk inspireret restaurant (Grillroom de Pyramide). Vi er de eneste gæster, hvilket normalt er et advarselstegn, men det ignorerer vi - og heldigvis for det. For maden smager ganske godt. Vi voksne får et grill mix med kylling, svinekød og oksekød. Ungerne lægger ud i stor stil med en omgang pommes frites.

Turen herned har taget på os, så efter aftensmaden vælger vi at tage hen på hotelværelset og småhygge os med lidt snoller. Inden længe sover vi alle. Men så var der lige det med pubben i stueetagen! Her skal der åbenbart være fest i aften. Jeg vågner op inden midnat til en forfærdelig larm af højt musik og fællessang. I løbet af de næste nattetimer når jeg at vende mindst 50 planer for, hvordan man lukker sådan en pub med et argument om, at man gerne vil sove! Resultatet bliver hver gang det samme: vi må jo nok leve med det, selv om jeg nok mener, at hotellet burde have advaret os. Heldigvis sover ungerne videre og det holder da også op igen, så nattens enester skærmydsler bliver med de sovende unger om dynen!


Tilbage